Varför är Easyline en av Må Bättres populäraste träningsformer?

Träningstrender kommer och går – Easyline består. Hur kommer det sig att Easyline på kort tid växt till en av Må Bättres mest efterfrågade träningsformer? Vi frågade Må Bättres delägare och instruktör Patrik Schultz.

Anledningen är enkel – tillgängligheten. Medan andra träningsformer ofta kräver hjälp av en instruktör kan Easyline köras på egen hand, när som helst. Dessutom kräver Easyline knappt några förkunskaper när det kommer till rörelser och teknik.

Vilka kan träna Easyline?

Alla, egentligen. Eftersom du helt själv bestämmer belastning, puls och snabbhet kan vem som helst utöva Easyline – från nybörjaren till elitmotionären. Detta gör att ålder och form är helt orelevant när man tränar Easyline tillsammans. Easyline kan vara hårt och högintensivt, men är samtidigt fortfarande väldigt skonsamt mot kroppen vilket medför att skaderisken är minimal.

Hur går ett Easyline-pass till?

Easyline är en slags enkel och effektiv cirkelträning som fokuserar på kondition och styrka. Passet sker med hjälp av ett antal enkla maskiner vars motstånd bestäms av luftmotståndet i cylindrar. I mitten av ringen finns en lampa som indikerar hur länge man ska köra på en viss maskin. Om du tränar utan instruktör kan du själv ställa in tiden, vilket normalt brukar ligga på ca 30 sek per övning.  

Hur ofta bör man träna Easyline?

Easyline är ett perfekt första steg för dig som vill komma igång med träningen. Jag rekommenderar att man åtminstone försöker göra 2 stycken 30-minuterspass i veckan.

Nästa vecka har alla Må Bättre-anläggningar lite extra fokus på just Easyline. Gå in på din lokala anläggning för att ta reda på vilket utbud av pass som erbjuds. Rock och dansband är exempel på musikstilar som kommer förekomma som passteman.

Varmt välkommen!