5 anledningar att unna dig en massage

Massage gym

Att träna flitigt och på rätt sätt är förstås viktigt om du vill uppnå resultat. Men avslappningsbiten när du låter kroppen vila och återhämta sig är minst lika viktig. Ägna dig åt en stunds “aktiv” avslappning genom att unna dig en massage hos Må Bättre.

Hälsofördelarna är många för att öronmärka tid för att lägga sig på massagebänken. Här är fem stycken som står ut:

 

  • Få bukt med dina ömma muskler – Ont i nacke och rygg? Djupgående massage frigör stelheten i muskler och leder som hämmar dig.
  • Ökad blodcirkulation – Massage bidrar till att blodcirkulationen tilltar och därmed att syrenivå även ökar i alla delar av kroppen. Vilket ger understöd till kroppens dräneringssystem, lymfan. Ökad blodcirkulationen medför också att din hud får mer färg och ser fräschare ut.
  • Sov bättre! – Problem med sömnen? Massage leder till en känsla av avkoppling och lugn, vilket är grundförutsättningar för en god natts sömn.
  • Lindrar stress och ångest – Det har visat sig att personer som dras med depressions- och stressproblematik svarar bra på avkopplande metoder som massage. Det ökade välbefinnandet och piggheten efteråt beror på att massagen minskar nivån av kortisol (stresshormon) i kroppen samtidigt som serotoninproduktionen ökar.
  • Förbättrat immunförsvar – Tack vare att massagen gör underverk för lymfsystemet blir vårt immunförsvar starkare.

Massage erbjuds på de flesta av Må Bättres anläggningar – läs mer HÄR.