Yin Yoga stärker dig inifrån

I en ofta stressad och prestationsbaserad samtid är det inte särskilt konstigt att yoga växt till en mindre folkrörelse. Efterfrågan av yogapass är stor – det är ingen slump att Må Bättres utbud av yogaformer är tvåsiffriga till antalet. Yin Yoga tillhör en av de yogavarianter som under senaste åren ökat i popularitet.

Yogarörelsens bredd, som sträcker sig från både traditionell meditation till fysiskt utmanande övningar, är inte alltid så lätt att navigera bland som ny utövare. Var ska jag börja? Vilken form passar mig? Yin Yoga är för dig som söker balans och inre lugn, yinformen är tätt kopplad till meditation och mindfulness. En väldigt lugn och meditativ yogaform som fokuserar på kroppens så kallade yindelar – det vill säga ligament, bindväv och leder.

I Yin Yogan finns inget krav på att utföra varje position till perfektion. Istället är det viktigare att stanna länge i de enkla kinesiska övningarna, låta musklerna slappna av helt och uppnå vad man inom mindfulness brukar benämna som medveten närvaro. Genom att befinna sig i samma kroppsställning under flera minuter når den inre resan ännu djupare än vid en vanlig stretch.

Är du stel i rygg och höfter? I så fall är Yin Yoga en perfekt lindring för din smärta. Du kommer snabbt märka hur din smidighet ökar och energinivåer skjuter i höjden.

Maria Murmester tillhör Må Bättres team av yogainstruktörer som specialiserar sig på Yin Yoga. Enligt Maria fyller yogaformen ett tomrum som vi sällan prioriterar i dagens samhälle:      

“Framförallt är Yin Yogan en träningsform helt utan prestige och krav. Yin Yogan fungerar som en kontrast till dagens arbetsliv och samhälle där vi sällan tillåter oss själva att bara vara i stunden, något många behöver för att kunna landa. Sedan är Yin Yogan ett jättebra komplement till mer dynamiska yogaformer och annan muskelinriktad träning eftersom man jobbar med bindväven”

Läs mer om Må Bättres olika yogapass, lär dig t.ex. skillnaden mellan medicinsk yoga och power yoga.  

 

Våra anläggningar När är nästa Yin Yoga-pass?