Öka din fettförbränning med styrketräning!

Fettförbränning brukar oftast vara förknippad med hög puls och konditionsträning. Satsar du på att öka din fettförbränning är det samtidigt viktigt att du inte glömmer bort styrketräningen för att nå full effekt.

Varför bör jag styrketräna om jag vill gå ner i vikt? Vi listar några anledningar varför tid på gymmet gör underverk för din fettförbränning:

  • Alla muskler aktiveras – med traditionell konditionsträning, som exempelvis monoton löpning, är det svårt att involvera alla kroppens muskler i träningen. Med styrkeövningar kan du belasta fler muskelgrupper, från topp till tå, och därmed maximera din fettförbränning.
  • Styrketräning är en kalorislukare – efterförbränningen är inte att leka med. Tunga flerledsövningar förbättrar din ämnesomsättning och kan öka ditt träningsutbyte med hela 50 %.
  • Bränn kalorier dygnet runt – tack vare att du bevarar din muskelmassa får du en stabilare viloförbränning som upprätthåller fettförbränningen alla dygnets timmar.
  • Tygla din aptit – går du på en diet? Då är styrketräning ett effektivt sätt att hålla aptiten i schack eftersom konditionsträning i regel ökar hungern.

Sugen på att börja lyfta skrot? Förutom våra välutrustade gym har Må Bättre många olika styrkepass för alla typer av motionärer.

Våra anläggningar Vilken anläggning ligger närmast dig?