Må Bättre blir Actic – “känns väldigt rätt att sälja till en så grym aktör som Actic”

Årsskiftet 2003 och 2004 köpte Patrik Schultz Må Bättre i Falun. En anläggning som vid tidpunkten hotades av konkurs och stod på ruinens brant. 16 år senare är Må Bättre regionens ledande gymaktör med nio anläggningar i Dalarna och Gävleborg med omkring 8 600 medlemmar. Ett livsverk som nu i och med en försäljning övergår i Actics regi.

– Resan har varit helt makalös. Fantastisk. Vi, alla tillsammans, har lyckats göra något man inte visste var möjlig. Det har varit helt otroligt.

Under onsdagen utannonserades att Må Bättre från och med 1 december 2017 förvärvas av Actic Group AB. Huvudanledningen bakom försäljningen grundar sig att Patrik vill frigöra mer tid att vara med sina barn. Något som varit svårt att kombinera i rollen som drivande kraft i ett Må Bättre som hela tiden haft en ambition att växa och bli ännu bättre, säger Patrik i en intervju med Dalarnas tidningar:

– Jag har försökt vara ärlig mot mig själv. Jag hade varit beredd att köra det här rakt igenom en vägg om det bara varit jag. Men, mina barn är fortfarande små och när jag nått dit jag vill med det här hade de nog flyttat hemifrån. Hade det varit värt det? Det är tuffa beslut att ta. Det här är väldigt emotionellt med all personal och alla medlemmar.   

Patrik är helt övertygad om att Actic, som innehar positionen som en av de ledande aktörerna på gymmarknaden i Sverige, på bästa sätt kommer att förvalta det som han byggt upp. Inte minst när det gäller att engagera sig i det lokala samhället för att bidra till en hälsosammare livsstil.

– Actic har en stor organisation. En plattform och en HR-avdelning. De har allt vi skulle behövt. Vi har stått på tröskeln ett tag nu och det blir slitsamt. Actic har bra förutsättningar att ta det här framåt, även digitalt. Man ska inte driva något till graven utan sluta när det är som bäst.

Vad innebär det för mig som enskild medlem att Må Bättre blir Actic?

För medlemmarna i Må Bättre kommer man att kunna nyttja Actics två anläggningar i Falun, på Lugnet och Hälsingberg, utan extra kostnad. För nuvarande medlemmar i Actic kommer man att kunna lösa att regionskort som möjliggör träning på Må Bättres anläggningar. Ordinarie personal från Må Bättre övergår i Actic och träningspassen kommer att vara desamma.

Patrik vill passa att rikta ett stort tack till alla medlemmar och personal som under åren gjort Må Bättre till vad det är idag!

Läs mer om Actis förvärv av Må Bättre.

Läs hela intervju med Patrik i Dalarnas Tidningar.

Våra anläggningar Vilken anläggning ligger närmast dig?