Lite mindre träning under sommaren? Du är inte ensam – upprätta ett träningsprogram och kom igång efter semestern!

Har ledigheten varit lite för avslappnad? Har joggingskorna legat och dammat under sommaren?

Skönt och viktigt förstås med tid för vila och avkoppling. Men det gäller att ta tjuren vid hornen när semestern väl går mot sitt slut. Vi har koll på hur du hittar inspirationen och disciplinen för att Må Bättre när verkligheten kommit ikapp.

  • Smygstarta inte! – Ska du väl börja träna för att nå resultat – gör det ordentligt. Det räcker inte med att gå en rask promenad extra. Släng dig in i  hetluften direkt och vänj kroppen vid den nya belastningen.
  • Träna med andra! – Solokvist med trytande inspiration? Det är roligare att träna med andra i samma situation. Välj ett Må Bättre-pass som du tror passar dig och sporras av våra inspirerande instruktörer mot nivåer du inte hade klarat på egen hand. Börja med kortare pass och stegra längd och intensitet efterhand.
  • Variera träningen! –  Variation förnöjer. Med flera olika träningsformer att välja på i ditt personliga träningsprogram är det mer lockande att resa sig ur hängmattan. För att få en välmående kropp är det dessutom avgörande att både ägna sig åt kondition- som styrketräning.
  • Ha ett långsiktigt perspektiv! – Vilken måndag ska du börja träna? Träning är på många sätt en livsstil, en långsiktig hälsoinvestering som ska betraktas som en lika naturlig del av din vardag som att gå till jobbet. Utan tydliga träningsrutiner är det lätt att börja hitta på anledningar att inte träna. För att undvika att bli en undvikare är det bästa sättet att upprätta ett träningsprogram som avser hela hösten och vinterns träning. Varför inte sätta upp en ordentlig målsättning att jobba mot redan nu? Vasaloppet, eller varför inte en fullständig Svensk Klassiker? Ta fram din kalender redan idag och skriv in dina två obligatoriska träningstillfällen i veckan!

 

Det finns inga genvägar till ett hälsosamt liv. Signa upp dig på ett av våra pass redan idag!